مقالات معماری و عمران

مقالات معماری و عمران

سلام.دوست عزیز به وبلاگ خودتان خوش آمدید.
مقالات معماری و عمران

مقالات معماری و عمران

سلام.دوست عزیز به وبلاگ خودتان خوش آمدید.

سازه ماکارونی

این مطلب  برای آشنایی دانشجویان عمران  با سازه های ماکارونی ارائه می گردد. امیدواریم که بزودی شاهد شکوفایی علمی دانشجویان این رشته باشیم:

   سازه ماکارونی  سازه ماکارونی

 

 دروس سازه ای که در رشته مهندسی عمران در دانشگاه های ایران تدریس می شود ، معمولا به طور کلی به صورت تئوریک تدریس می گردد و دانشجویان کمتر این دروس را به صورت عملی تجربه می کنند ، بنابراین شاید فهم این دروس به صورت عمیق در حین دوران تحصیل ممکن نباشد .

ساخت سازه هایی توسط فولاد و یا بتن صرفا برای آموزش هم مقدور نمی باشد ، چرا که هزینه تمام شده این کار بسیار بالا است . بنابرلین در سرتاسر دانشگاههای معتبر دنیا ، سعی شده است ، تا بااستفاده از مصالح ارزان قیمت ( به جای بتن وفولاد ) و مدل کردن سازه های واقعی توسط این مصالح ، آموزش دروس سازه ای به صورت عملی ممکن شود . ماکارونی یکی از این مصالح جایگزین می باشد . این عنصر سازه ای جدید به دلیل برخی از خصوصیات ویژه مثل ( سبکی ، دسترسی ساده و ارزان بودن ) بیشتر از دیگر مصالح مشابه مورد توجه قرار گرفته است .

سالانه در آمریکا مسابقات بزرگی در این زمینه بین دانشجویان برگزار می گردد و سازه های ساخته شده توسط ماکارونی به دلیل طراحی بهینه

، به رکورد های غیر قابل باوری دست پیدا می کنند .

   سازه ماکارونی

 

هدف از استفاده از ماکارونی به عنوان عنصر سازه ای

1.    در واقع ماکارونی بر خلاف فولاد و بتن عنصر سازه ای ناشناخته ای می باشد . این بدان معنی است که خصوصیات ماکارونی شامل حداکثر تنش کششی ، حداکثر تنش فشاری ، مدول الاستیسیته ، نحوه کمانش ماکارونی و دیگر خصوصیات ماکارونی که مورد نیاز برای طراحی و تحلیل سازه می باشند ، ناشناخته می باشد و تنها راه بدست آوردن این ویژگیها ایجاد وابداع آزمایش های ساده و دقیق می باشد .

2.    ماکارونی بر خلاف بتن و فولاد دارای  ضعف های زیادی می باشد  و این ضعف ها کار را برای طراح مشکل تر می کند و اینجاست که ابداعات و خلاقیت هنر نمایی می کنند و برای رسیدن به رکورد های بالا بهینه سازی سازه ها مطرح می گردد .

3.      ارزان بودن ماکارونی نسبت به مصالحی چون فولاد وبتن .

اهداف کلی طرح

1.     این طرح در وهله اول به عنوان یک طرح آموزشی می تواند بسیار مفید و سودمند برای دانشجویان رشته مهندسی عمران ایفای نقش نماید ، زیرا این امکان را به دانشجویان می دهد که ، با استفاده از مصالح ارزان ، سبک و قابل دسترس ( ماکارونی به جای بتن و فولاد ) دست به طراحی و ساخت سازه های مختلف زده و با این کار کلیه دروس فراگرفته در رشته سازه را به عمل تجربه نمایند .

2.   دانشجویان می بایست با استفاده از مسائل تئوریک فرا گرفته در دروس مقاومت مصالح و آزمایشگاه های مربوط به آن تلاش نمایند تا خصوصیات عنصر سازه ای جدید را کشف نمایند .

3.   دانشجویان می بایست با استفاده از تحلیل سازه ها و با بکارگیری نرم افزار های کامپیوتری به طراحی و آنالیز سازه مورد نظر بپردازند.

4.      طراحی و ساخت یک سازه بهینه که تحت عنوان بهینه سازی سازه ها مطرح است .

                      سازه ماکارونی

                     سازه ماکارونی

معرفی سازه ماکارونی

 سازه های ماکارونی به سازه هایی اطلاق می شود ، که مصالح استفاده شده در آنها تنها ماکارونی و چسب می باشد . این سازه ها در مقیاس کوچکتر نسبت به سازه های واقعی طراحی و توسط ماکارونی و چسب ساخته می شوند و پس از ساخت مورد بارگذاری قرار می گیرند .

در واقع این سازه ها به عنوان ماکت ساخته نمی شوند و سازه ای که بار بیشتری را تحمل می کند ، موفق تر خواهد بود . پل ( تحت بارگذاری یکنواخت ، متمرکز و متحرک ) ،  Towercrain ، انواع قاب های ساختمانی و ستون های فشاری از جمله رایج ترین سازه های ماکارونی می باشند .

هر ساله در این راستا مسابقات بزرگی در دانشگاه های معتبر دنیا بین دانشجویان رشته مهندسی عمران برگزار می گردد . این دانشگاه ها از سالها پیش در این زمینه سرمایه گذاری کرده تا ذهن خلاق دانشجویان را فعال سازند و از طرحها و پژوهش های آنها در عمل استفاده کنند . طراحی و ساخت پل و ستون های فشاری رایج ترین رشته های این مسابقات  می باشند . بطور مثال طراحی و ساخت پل خرپایی تنها با استفاده از 750 گرم ماکارونی ( معادل یک بسته ماکارونی )  که می تواند وزن زیادی را تحمل نماید . طول دهانه پل یک متر و حداکثر ارتفاع پل نیم متر می باشد . پل روی دو تکیه گاه  که از یکدیگر یک متر فاصله دارند قرار می گیرد و تکیه گاهها فقط قادر به وارد کردن عکس العمل عمودی می باشند و هیچ عکس العمل افقی در تکیه گاهها بر پل وارد نمی شود . رکورد کسب شده در این رشته ( پل خرپایی ) معادل 176 کیلو گرم می باشد ، که این رکورد تقریبا 230 برابر وزن خود سازه می باشد . همچنین طراحی و ساخت سازه های فشاری که قادر به تحمل بار هایی بیش از نیم تن می باشند ، از دیگر نمونه های این سازه ها هستند . اینجا یک سئوال ممکن است مطرح می گردد ، آیا جنس ماکارونی در دست یافتن به رکورد های بالا موثر است ؟

در این زمینه تحقیقاتی روی محصول های مختلف شرکت های ماکارونی دنیا انجام گرفته و ماکارونی  شرکت Rose   ایتالیا به عنوان بهترین ماکارونی برای این هدف شناخته شده است .

البته لازم به ذکر است که قدرت و مهارت طراح در ارائه یک طرح موفق ، بسیار مهم تر از جنس ماکارونی در رسیدن به رکورد های بالا می باشد .

معرفی  انواع مختلف سازه های ماکارونی

سازه های فشاری :

نوعی پل با دهانه کوتاه ، که اکثر اعضای آن در فشار می باشند . از مزیت های این رشته از مسابقات طراحی اعضای فشاری و بررسی پدیده کمانش در آنها می باشد .

Tower Crain :

دراین  نوع از سازه های ماکارونی ، هدف طراحی جرثقیلهایی است که بر روی برجهای بلند به کار گرفته می شوند .این سازه ها باید قادر باشند با داشتن ارتفاع معین شعاع خاصی را تحت پوشش قرار دهند .

پل با بار متمرکز :

این سازه از به هم پیوستن دو خرپای دوبعدی به وجود می آید و بارگذاری از وسط دهانه صورت می گیرد .این نوع پل هر سه نوع عضو فشاری ، کششی و خمشی را دارا می باشد .

پل با بار گسترده :

پل به شکل ظاهری خرپا می باشد ، که بارگذاری به صورت گسترده و یکنواخت در تمام طول دهانه صورت می گیرد . در عمل می توان چنین فرض کرد که تمام وسایل نقلیه به دلیل ترافیک به صورت ثابت بر روی پل قرار گرفته اند .

پل با بار متحرک :

این نوع از سازه ماکارونی در واقع پیشرفته ترین و کامل ترین حالت از سازه ها می باشد ، که در آن طراحان اقدام به طراحی یک پل واقعی می کنند .بار قرار گرفته بر روی پل به صورت متحرک می باشد ، که این امر با عبور دادن یک وسیله نقلیه کوچک با سرعت معین ، که بر روی آن وزنه قرار داده می شود ، صورت می گیرد .

     سازه ماکارونی

سازه های ماکارونی

 

نظرات 11 + ارسال نظر
وحید چهارشنبه 28 آذر 1386 ساعت 17:55

سلام . پست بسیار خوبی بود . اطلاعات جامع و مفیدی در مورد این نوع از مسابقات بدست آوردم .

محسن دوشنبه 1 بهمن 1386 ساعت 15:34

سلام
خیلی جالب بود
موفق باشی

[ بدون نام ] جمعه 26 بهمن 1386 ساعت 21:51

در ایران هم این نوع مسابقات برگزار میشود
نمونه اش مسابقات امیر کبیر و فردوسی است.

الهه بادپی سه‌شنبه 17 اردیبهشت 1387 ساعت 18:16 http://hpelahe.blogfa.com

سلام
من یکی از دانش آموزان مدرسه فرزانگان بروجرد هستم دیروز در شهر بروجرد در سطح استانی این مسابقات برگزار شد و سازه های ما تونستن وزن های ۵۰ و ۳۸ کیلوگرم رو تحمل کنند ولی جالب اینه که این سازه ها مقام های ۵و۴ رو بدست بیارن
و اینها همش به دلیل پارتی بازی مسئول اجرایی این مسابقات یعنی مدیر مرکز شهید بهشتی شهر بروجرد هست
واقعا چرا باید یه مسابقه در سطح خیلی بالا این نوع برخورد ها را داشته باشه
چرا باید مدیر اجرایی مسابقات قوانین مسابقه را تغییر دهد بدون انکه به ما خبر بده
ما فعلا در حال رسیدگی هستیم ولی از شما خواهشمندم که این خبر را پخش کنید که مرکز فرزانگان بروجرد مقام های اول تا سوم این مسابقات رو بدست اورده
و ما هم دنبال حق خود هستیم و آن را می گیریم ولی به حمایت تمامی علاقه مندان به این رشته نیاز مندیم
من شکایت نامه را نیز برای شما می فرستم
با تشکر

[ بدون نام ] یکشنبه 18 اسفند 1387 ساعت 17:47

سلام من ذفعه اول که میخوام سازه ماکارانی کار کنم اگه میشه برام یه طرح ساده از پل ماکارانی سند کنید که تجربی روش کنم

مهدی یکشنبه 4 بهمن 1388 ساعت 20:26

سلام من دانش آموز کلاس سوم راهنمای ام و می خوام پلی با ماکارونی بسازم برای جشنواره.من میتوانم چون ایرانیم

شهاب شنبه 15 اسفند 1388 ساعت 12:53 http://www.shahab-hellboy.blogfa.com

سلام دوست عزیر

خیلی خوشحالم با وبلاگ شما آشنا شدم.می خواستم چند قسمت از وبلاگم را به شما معرفی کنم.امیدوارم به ما هم سر بزنی.

1- دانلود تمامی جزوات مهندسی عمران به همراه و پروژه های درسی
2- دانلود نرم افزارهای تخصصی عمرن و معماری
3- دانلود نرم افزارهای هیدرولوژی و همندسی رودخانه
4- گالری تصاویر معماری داخلی ساختمان
5- ...


امیدوارم با نظرت منو راهنمایی کنی .
ممنون ...

؟؟؟؟؟ سه‌شنبه 25 آبان 1389 ساعت 11:08

... پنج‌شنبه 8 اردیبهشت 1390 ساعت 23:39

+
لظفا مطلب جدید بذارید
ممنون

نسرین سه‌شنبه 18 مرداد 1390 ساعت 16:44

سلام

سلام

باران شنبه 12 شهریور 1390 ساعت 20:06

سلام! من دوم دبیرستان هستم.برای ساختن پل ماکارونی نیاز به اطلاعاتی دارم می شه درباره ی خمش،پیچش، نیروی محرری مطلب بذارید؟! ممنون!

سلام مرسی از بازیدتان از وبلاگ
کلیه مطالبی که دارم در وبلاگ گذاشته شده.
موفق باشید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد